Cele mai bune oferte spre Maroc

Am o listă lipită frumos pe bibliotecă, strategic așezată pentru a o avea în permanență în vizor. Scrisă în culori vii și încărcată de desene. Am înșirat aproape 16 țări pe foaia aceea, țări în care mi-am spus că trebuie musai să ajung și totuși nu am scris Marocul. Deși fascinată, l-am ocolit și nu înțeleg de ce. Mi s-a parut probabil mai plauzibil faptul ca voi ajunge mai repede in Vietnam decât în Maroc, undeva în viitorul apropiat.

“Marrakech. Fes. Sahara. Triunghiul de aur al Marocului”- au scris cei de la National Geographic. Am citit și am visat cu ochii deschiși: medinele și riadurile, bazarurile aglomerate și toate mâncărurile, istoria si toate culorile amețitoare. Le vedeam pe toate parcă citind articolul celor de la National Geographic. Câteva luni mai târziu abia, mă trezesc sunând-o pe prietena mea și anunțând-o ca de obicei:

-70 € spre Maroc. Când poți să îți iei concediu?

-70?!

-100 dacă stăm 6 nopți.

-Stai așa că vin la tine!

O oră și jumătate mai târziu, după ce primim și ultimul e-mail de confimare al zborului, s-a uitat la mine și mi-a spus exact ce mi-a spus exact cu un an în urmă după ce ne-am luat biletele spre Malta: “Nu știu cum dar noi iar plecăm!”

Zborurile sunt extrem de bine legate și cu o singură escală se poate ajunge în unele dintre cele mai mari și mai vizitate orașe din Maroc. Și dacă nu ai niciun plan făcut până la începutul verii, am făcut o selecție cu cele mai bune prețuri din România spre Maroc.

mar

mar0

mar5

mar6

mar1

mar3

mar4.jpg

mar2

Ce trebuie să știi înainte să vizitezi Marocul:

-cea mai bună vreme de vizitat: perioada Martie-Iunie.

-cel mai cald și aglomerat: perioada Iulie-August.

-pentru a intra pe teritoriul Marocului, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 90 de zile. Asigurați-vă că la intrarea în țară v-a fost aplicată în pașaport ștampila de intrare. NU este nevoie de viză!

-în general, infracţiunile frecvente sunt furturile de acte, bani, înşelăciuni (mai ales la cumpărarea din târguri), schimb de valută în locuri şi de la persoane neautorizate de lege.

-se recomanda ca documentele originale să fie lăsate la hotel, într-un seif şi să fie păstrată doar o copie a acestora;

-respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. When in Rome, do as the Romans do!” Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public. Am căutat în mod special sfaturi legate despre acest aspect ținând cont de faptul că vom călători singure în Maroc. Atât timp cât vei respecta faptul că peste 70% din populația țării este de religie islamică și că Marocul rămâne o țară conservatoare desi fluxul de turiști este în permanentă creștere, nu va exista niciun fel de problemă. General vorbind, nu se recomandă să ai umerii și genunchii neacoperiți, regulă care se aplică nu doar femeilor cât și bărbaților. Ca femeie, nu ești obligată să îți acoperi și părul.

-MAE recomandă, însă nu obligă vaccinările înaintea unei excursii spre Maroc: hepatita A, hepatita B și cel pentru febra tifoidă. De preferat este să aveți grijă în general ce și de unde mâncați. Carnea de cămilă este considerată ca fiind o delicatesă dar nu cred ca regula se aplică și dacă aceasta este ținută la 35 de grade și năpădită de muște.

-MAE recomandă cu insistenţă să încheiaţi o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă.

-țineţi cont de faptul că există un risc general de producere de atacuri teroriste nediscriminatorii în locuri publice. Marocul este o tara cu o situație politică stabilă în momentul de față dar evident, ca în orice altă țară pot exista și incidente (ca cele recent petrecute in Franța, Spania sau Germania). Concepția distorsionată este alimentată de faptul ca Marocul, ca în fiecare țară musulmană, orice incident duce imediat la etichetarea situației ca fiind instabilă și un real pericol pentru cei care călatoresc.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s